Spelbloggen

Etikett: Valve

Världsrekord är bara en del av underhållande speedruns

Förra veckan skrev jag om min nya drog på Twitch, äkta rollspelande i Grand Theft Auto V, och medan mycket inte har ändrats så noterade den uppmärksamme att jag även hänger mig åt diverse speedruns,

👉 Läs vidare

Steam Controller och gratisspel från Valve

Det här är Valves Steam Controller, eller i alla fall lådan den kommer i. Steam Controller är Valves handkontroll till Windows och Mac. Test kommer så klart inom kort.

Apropå denna så gjorde Valve en riktigt snygg grej.

👉 Läs vidare

Nu kan du inte köpa moddar till Skyrim längre

Det var ett kortvarigt experiment, med betalda moddar till The Elder Scrolls V: Skyrim på Steam Workshop. Så här säger Bethesda i en bloggpost, som ursprungligen publicerades för att förklara varför de tyckte betalda moddar var en bra idé:

After discussion with Valve,

👉 Läs vidare

Nu kan du köpa moddar till Skyrim

Uppdaterat: Valve och Bethesda har pudlat, tagit bort betalfunktionen på Steam Workshop, och betalar tillbaka pengarna till de som köpt moddar. Originalposten följer.

Valve har gjort det möjligt att ta betalt för moddar på Steam Workshop,

👉 Läs vidare

Ars Technica installerar SteamOS

Sugen på SteamOS? Då ska du läsa Ars Technicas artikel om hur de installerar Valves operativsystem. Spoiler: det är inte så farligt som du tror.

We downloaded the OS as quickly as we could after it went live and spent some time getting it whipped into shape on fresh hardware.

👉 Läs vidare

Därför är SteamOS ingen dum idé

Valve har utannonserat SteamOS, utan att berätta särskilt mycket. Kortversionen är att det är ett operativsystem byggt på Linux som vem som helst kan och får använda, och som tar emot strömmade spel till din HDTV.

👉 Läs vidare

Microsoft: Steam Box inget hot

Somliga lär sig aldrig. Microsofts Don Mattrick svarade nej på frågan om Valves Steam Box var ett hot mot Xbox. Något som han till synes verkar motivera med följande:

The scale of products and things that are being brought to market are probably a little bit richer when I look at Sony,

👉 Läs vidare