Vildmarkens vackra vyer, något för alla?

Robert Jonsson
Artiklar

Jag har en vän, vi kan kalla honom Newbie Kenobi, som har en förmåga att fresta mig. Han får mig att testa saker som jag redan avfärdat. Halo var en spelserie som jag aldrig var intresserad av, i alla fall inte innan han drog in det i mitt liv. Forza Horizon var ett exempel på en annan spelserie. Den senaste lockelsen var Ghost Recon Wildlands. Spelet hade en beta som under helgen som var och jag tänkte passa på att dela med mig av mina intryck från den.

Skojiga saker

Karaktärsgenereringen var riktigt skoj och jag fastnade alldeles för lång tid i den. Det är skönt att se Ubisoft har lärt sig animera kvinnor och att det inte är för svårt som de hävdade vid avsaknaden av kvinnor i Assassin’s Creed-spelen. Jag gillar möjligheterna att skräddarsy min karaktär och är helt tillfredsställd då jag kastar mig in i spelet.

Spelkänslan är behaglig och mina tankar dras onekligen till ett liknande spel: The Division. Jag spelade betan till det, men aldrig spelet i sig. Det var dålig tajming för mig helt enkelt, men miljön i det spelet var aldrig lika tilltalande som den jag presenteras för i Ghost Recon Wildlands. Bolivias vildmark är betydligt mer lockande än vad New Yorks förfallna stad är. Det är vackert och inbjudande, som en gigantisk lekpark där du får fria händer att springa runt och göra vad du vill.

Störiga saker

Den största invändningen jag har är dock att miljöerna känns tomma. Då jag reser genom världen, oavsett om det är med bil, till fots eller i en helikoper, så slås jag av hur tomma miljöerna är. Visst är det vackra vyer och härlig atmosfär, men under tiden som jag spenderade i vildmarken lockar tyvärr få saker mig att utforska den. Det finns förstås saker att samla och uppdrag att göra, men inte tillräckligt för att jag ska bli motiverad att verkligen utforska den fantastiska miljön. I alla fall inte av det som demon har att erbjuda.

En annan sak som störde mig var att det dyker upp en notis upp på vänstra sidan av skärmen med uppmaningen TRYCK PÅ KNAPPEN FÖR ATT GÅ MED I SUPERSKOJ ONLINE-LÄGE. Ja, jag skrev det med versaler och ja, det ser för jävligt ut. Det är nämligen exakt så notisen känns. Jag förstår att Ubisoft vill att vi ska spela online med varandra, men det är inte något som jag är intresserad av – i alla fall inte med helt okända människor. Istället blir det ett irriterande inslag som drar ned mitt första intryck.

Summa summarum

Blir jag intresserad av Ghost Recon Wildlands och vill spela mer? Absolut. Kommer jag att köpa det på releasedagen? Troligtvis inte. Det är säkert skitskoj med ett par vänner, men jag har svårt att engagera mig i onlinespel. Som solospelare känns dock Ghost Recon Wildlands inte riktigt kunna ge mig det som jag vill ha. Det är snyggt, har skön spelkänsla – men det finns helt enkelt för lite innehåll för att jag ska känna att det är värt att köpa spelet.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0