Artiklar

Det finns tio Warhammer-spel på horisonten

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

Vi har skämtat tidigare om hur otroligt många Warhammer-spel som verkar vara under utveckling, och det verkar inte avta heller. Games Workshop har, likt Lego, förstått att de behöver ta steget in i den digitala världen. De har varit häd länge, men det är först på senare år som satsningen börjar te sig närmast galet omfattande.

Nio Warhammer-spel återfinns på horisonten, inklusive Warhammer 40,000: Deathwatch: Tyranid Invasion, vilket släpptes alldeles nyss. Låt oss börja där.

Warhammer 40,000: Deathwatch: Tyranid Invasion

Rodeo Games är inte nybörjare på Warhammer-arenan, de gjorde nämligen Warhammer Quest, vilket är ett ypperligt spel. Med Warhammer 40,000: Deathwatch: Tyranid Invasion – som finns ute nu till iOS – ämnar de förstås återupprepa succén.

Som synes är det ett bekant upplägg som stundar i Deathwatch. Det är inte mycket som kan gå fel här, med tanke på hur välgjort Warhammer Quest är, men också eftersom Rodeo Games spelserie Hunters ligger ganska nära vad Deathwatch är.

Låt oss avsluta med en trailer, och sedan återkomma till Deathwatch i en recension längre fram.

Total War: Warhammer

Låt oss lämna det tunga scifi-universat Warhammer 40,000, och istället besöka fantasyversionen, kort och gott kallad Warhammer. Total War: Warhammer är inget mobilspel, tvärtom är det en fet produktion som vi skrivit om tidigare, med tillhörande trailer. I Creative Assemblys Total War-trailer, för alla spelen, som släpptes på E3 så visas äntligen lite från spelet, på slutet så klart, så ta en titt:

https://youtu.be/gluogeTdqng

Vill du ha mer? Klart du vill! Idag släpptes lyckligtvis en rykande färsk trailer på Total War: Warhammer.

Väldigt Warhammer, det där, men det får nog antas vara en bra sak!

Warhammer: End Times – Vermintide

Warhammer: End Times – Vermintide är en köttig historia i första personsvy. Här är det råttfolket skaven som får smaka på svärd, yxor, och musköter. Vi är således kvar i Warhammers fantasyuniversum, och den här gången är det ett svenskt företag som utvecklar, nämligen Fatshark. Vad som gör att Vermintide lockar är spelets fokusering på co-op, vilket alltid är kul som bekant.

Trailern ovan är från E3. Den här nedan är lite mindre polerad, men väl värd en titt om råttslakt är något som lockar dig.

Warhammer: End Times – Vermintide släpps under tredje kvartalet i år till Windows, via Steam förstås. Om du vill kan du skriva upp dig för betatest.

Space Hulk: Deathwing

Låt oss kliva rakt in i det mörkaste, köttigaste, som Warhammer 40,000 har att erbjuda. Det finns redan flera spel baserade på Space Hulk, ursprungligen ett brädspel i Warhammer 40,000-världen, men mig veterligen är Space Hulk: Deathwing den första förstapersonsskjutaren. Röj ner genestealers till höger och vänster. Det finns en trailer, men, ja. Se själva.

Bilderna visar lite mer vad som väntar i spelväg, men bara lite. Först 2016 får vi spela Space Hulk: Deathwing, då spelet släpps till Windows, Xbox One, och PlayStation 4.

Warhammer 40,000: Regicide

Mindre actionspäckat, men väl så tungt scifimässigt, är Warhammer 40,000: Regicide. Här är det turbaserade strider i rutnät som gäller, men inte riktigt på det sätt som vi tänker oss. Istället handlar det om Regicide, en Warhammer 40,000-variant av schack…!

Warhammer 40,000: Regicide finns ute som Early Access på Steam, till Windows. Fullskalig lansering är satt till andra kvartalet i år, så det är hög tid att spelet släpps fullt ut.

Warhammer 40,000: Eternal Crusade

Mer väntat är väl då ett MMO i ett Warhammer-universum. Warhammer 40,000: Eternal Crusade är inte det första, som bekant, men det verkar inte finnas mycket gemensamt mellan Eternal Crusade och Warhammer Online. Här handlar det om att välja en fraktion, och skjuta samt hugga sig till framgång – Eternal Crusade är således ingen quest-driven nötarfest.

Warhammer 40,000: Eternal Crusade släpps formellt 2016, till Windows, Xbox One, och PlayStation 4. Vill du börja spela redan i höst kan du bli en Founder, som då får tidig åtkomst. En beta kommer också dras igång i år, inför lanseringen. Eternal Crusade är buy to play, så har du väl köpt spelet så tillkommer inga extra månadskostnader. Det kommer dock finnas en gratisvariant, begränsad till att spela ork, om du vill testa först.

Blood Bowl 2

Nu över till något helt annat. Blood Bowl var ett udda brädspel som gav Warhammer-fansen en tolkning av amerikansk fotboll. Det finns redan ett Blood Bowl-spel ute till diverse format, och det är måhända lite segt, men i alla fall en hyfsad tolkning av brädspelsoriginalet. I uppföljaren, med titeln Blood Bowl 2, är det mer av detsamma, åtminstone till synes.

Blood Bowl 2 släpps till Windows, PlayStation 4, och Xbox One den 22 september. Med tanke på att det första Blood Bowl-spelet finns till tablets så är det troligt att detsamma händer med tvåan vad det lider.

Battlefleet Gothic: Armada

Battlefleet Gothic var ett figurspel i Warhammer 40,000-universat, eller däromkring i alla fall, där du inte spelade med små Space Marines, utan istället hela rymdskepp. En väldig massa plastskepp blev det, och naturligtvis handlade det om rymdstrider. En tolkning är på gång till Windows, kallad Battlefleet Gothic: Armada, men än så länge saknas det såväl släppdatum som en vettig trailer. Tills vidare får vi nöja oss med teasern, och hoppas att det blir något vettigt av det här.

Eisenhorn: Xenos

Eisenhorn är en romankaraktär känd från Warhammer 40,000, i alla fall bland de som gillar att läsa böcker som utspelar sig i den världen. Pixelhero Games har i alla fall fått klartecken att göra ett actionäventyr baserat på den första boken om Eisenhorn, och titulerat den därefter. Spelet släpps till iOS samt Windows, och det enda vi vet så här långt är att det ska komma i år. De första bilderna återfinns nedan.

Mordheim: City of the Damned

Vi avslutar i Warhammers fantasyvärld, och i staden Mordheim. Jämte Warhammer Quest var Mordheim mitt favoritbrädspel baserat på Warhammers värld. Här valde du en faktion, skapade ditt gäng, och gjorde upp med dina fiender. Detsamma gäller i Mordheim: City of the Damned, som finns i Early Access på Steam för Windows-spelare. Som videon nedan visar så rör det sig om ett turbaserat spel i en full 3D-värld, med utlovade klassiska rollspelselement.

På ytan fångar Mordheim: City of the Damned den tänkta känslan från brädspelet väl, samtidigt som utvecklarna helt uppenbart har jobbat hårt med att ge spelaren känslan av att vara i en hotfull ruinstad. Lovande tycker undertecknad.

Var det här en komplett lista av Warhammer-spel under utveckling? Vi hoppas det, men det är ju trots allt så många att det är lätt att missa något.

Vilket spel ser du mest fram emot? Berätta på Twitter eller Facebook vetja!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0