Summer Game Fest 2022: De 5 viktigaste nyheterna

Petter Mattsson
Artiklar

Över 30 presentationer gjordes när Summer Game Fest 2022 gick av stapeln den 9 juni. Här är de 5 viktigaste avslöjandena som gjordes under spelkonferensens första dag.

5. Trailer och släppdatum för Neon White

Annapurna Interactive kom till Summer Game Fest med en sprillans ny gameplay-trailer samt ett officiellt lanseringsdatum för Neon White. Den hektiska speedrunning FPS:en släpps den 16 juni till PC och Nintendo Switch.

4. Mer gameplay från Cuphead: The Delicious Last Course

Det närmar sig släpp för Cuphead: The Delicious Last Courseett av flera Cuphead-projekt under året. Under Summer Game Fest fick vi se gameplay från spelet, som ser ut att vara lika brutalt svårt som vi förväntat oss. I den korta trailern tar Ms. Chalice sig an någon slags snöman som kan anta skepnaden av en enorm snöflinga.

3. Ny karaktär i Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Ett av spelen vi ser allra mest fram emot just nu är TMNT: Shredder’s Revenge, vars lanseringsdatum bara är några dagar bort. Det hindrade dock inte Tribute Games och Dotemu från att spara två riktiga smällkaramell in i det sista, nämligen den helt nya spelbara karaktären Casey Jones och samarbetsläget för upp till sex spelare. Den 16 juni är det dags för ninjasköldpaddornas nya spel att släppas på PC, Xbox One, PS4 och Switch.

2. Några sekunders gameplay från One Piece Odyssey

Det har släppts mängder av spel baserade på den populära mangaserien One Piece. Det senate i raden heter One Piece Odyssey och är ett open world-äventyr med Dragon Quest-vibbar. Seriens skapare Eiichiro Oda har enligt uppgift varit djupt involverad i utvecklingen av spelet, och den korta gameplay-sekvens som vi bjöds på i slutet av trailerna nedan var tillräckligt för att göra oss förväntansfulla. One Piece Odyssey kommer att släppas till PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC och Xbox Series X senare i år.

1. The Last of Us: Part 1

Även om det har ryktats ett tag har vi nu äntligen fått det svart på vitt: The Last of Us får en remake. Den nya versionen av den moderna zombieklassikern kommer att heta The Last of Us: Part 1, och har fått ansiktslyftning för att visuellt påminna mer om The Last of Us 2 än originalspelet. The Last of Us: Part 1 kommer till Playstation 5 den 2 september 2022 och innehåller huvudkampanjen från 2013 samt DLC:n Left Behind.

Betyg

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3