Venture Kid: Retrofix on the go

Publicerad:

Skrivet av:Anders Norén

Verifierat av

Max L

Det finns gott om spel för iOS som hämtar sin inspiration från NES och SNES-eran av plattformare, men den överväldigande majoriteten av dem lånar deras estetik och kombinerar den med mer modernt och förlåtande gameplay. Antalet iOS-spel som faktiskt skulle kunna misstas för en plattformare från det tidiga 90-talet kan räknas på ena handens fingrar. Nysläppta Venture Kid är ett av dem.

Den känslan kommer inte minst från spelets svårighetsgrad, som (tillsammans med grafiken) genast för tankarna till Mega Man-serien. Fienderna är många och oförutsägbara, plattformandet förutsätter pixelprecision och man måste i många fall möta bossarna mer än tio gånger innan rörelsemönstrena sitter. De två största eftergifterna till moderna speldesignkonventioner är checkpoints (thank god) och möjligheten att uppgradera spelarens hälsa och vapen med orbs som man samlar in på banorna. Det finns In-App Purchases för orb-paket och en orb doubler, men om man har lite tålamod och flinka fingrar klarar man sig bra utan dem.

Venture Kid är snyggt, charmigt och oförlåtande, och i väntan på en iOS-version av Shovel Knight så är det förmodligen den bästa retroplattformaren på iOS. Det fungerar på både iPhone och iPad och kostar 10 kr.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0