Artiklar

Brewmaster: Beer Brewing Simulator släpps i september 2022

Publicerad:

Skrivet av Petter Mattsson

Verifierat av: Max L

Gillar du ölbryggning och datorspel? Nu kan du slå två flugor i en smäll, när den nya ölbryggarsimulatorn Brewmaster: Beer Brewing Simulator landar på PC, Playstation, Xbox och Nintendo Switch.

Vad är Brewmaster: Beer Brewing Simulator?

Under sommarens Summer Game Fest 2022 avslöjades många egensinniga indietitlar, och Brewmaster: Beer Brewing Simulator, utvecklat av Auroch Digital, tog kanske pallplats bland de allra mest egensinniga. Spelet är en simulator i stil med Football Manager 2023, fanns utan fotboll då. Här får du i stället leva ut alla dina ölbryggardrömmar (om du nu har sådana) från datorstolen eller soffan, utan att behöva investera i vare sig humle eller kokkärl.

När släpps Brewmaster: Beer Brewing Simulator?

Efter presentationen på Summer Game Fest svävade vi länge i ovisshet om när spelet egentligen skulle släppas. Nu står det dock klart att det kommer PC-version kommer redan den 29 september, enligt spelets officiella webbplats. Du som föredrar att spela på Nintendo Switch, Playstation eller Xbox får dock vänta lite till, och hur länge är i skrivande stund oklart.

Finns det någon trailer för Brewmaster: Beer Brewing Simulator?

Det finns inte bara en trailer, utan en djupgående gameplay-video där vi får en god uppfattning om vad som väntar när spelet släpps. Nedan kan du se hur processen går till, från att mäta upp vatten till att blanda ingredienserna, och så småningom få njuta av din egen öl.

Brewmaster: Beer Brewing Simulator: Hur funkar spelet?

Spelet är en förstapersonssimulator där målet är att brygga olika typer av hantverksöl. För att lyckas med din bryggning behöver du noggrant följa recept och olika steg i processen, men det kommer också att finnas ett sandbox-läge där du får möjlighet att experimentera med ölbryggningen. I story-läget börjar du med enklast möjliga hemmabryggningskit, för att steg för steg kunna utvidga ditt hemmabryggningsimperium i takt med att du vinner tävlingar.

Är du riktigt skicklig kan du till och med ett professionellt bryggeri att köpa din öl, och ge dig olika uppdrag på bryggeriet. Givetvis har du också möjlighet att designa dina egna logotyper till dina brygder, för det är ju trots allt halva poängen med hantverksöl.

Betyg

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 4